Lentosimulaattorit

Lennä ässien siivenjäljillä ja koe omakohtaisesti ilmataisteluiden vauhti ja jännitys!

Simulaattorin ohjaamon mittaritaulu ja ohjauslaitteet.

Messerschmitt Bf 109 -simulaattori

Messerschmitt Bf 109 -simulaattori on sijoitettu museon näyttelyhallin takaosaan erilliseen pimennettyyn tilaan. Se on rakennettu vanerista ja on lähes kaikilta osiltaan oikean Messerschmitt Bf 109 -lentokoneen ohjaamon kaltainen: ohjainlaitteet, mittarit ja kytkimet ovat oikeilla paikoillaan.

Laitetta käyttää kaksi tietokonetta, joista toinen ohjaa mittaristoa ja toinen simulaattoriohjelmaa. Kolme videotykkiä heijastaa visuaalin kuvan kolmelle kankaalle. Näkökenttä on 270°. Yksi henkilö kerrallaan voi olla ”lentämässä” ja museon avustava operaattori on kaiken aikaa läsnä valvomassa tietokoneita ja lentäjän tukena. Asiakkaan valittavissa on useita erilaisia lentotehtäviä mieltymysten ja taidon mukaan.

Asiakas istuu simulaattorin ohjaamossa vr-kypärä päässään ja pitää käsillään kiinni ohjaussauvasta.

VR-simulaattori

VR-simulaattorin konevalikoimissa ovat puolestaan yleisimmät ensimmäisen ja toisen maailmansodan hävittäjät. Simulaattoria lennetään virtuaalilasit päässä, jolloin ohjaamonäkymä on hyvin aidon kaltainen. Myös VR-simulaattorissa museon avustava operaattori on koko ajan lentäjän tukena.

VR-simulaattoria varten on rakennettu vanerinen pieni ohjaamo.

Lisätietoja simulaattorilennätyksistä saa museon restaurointipuolelta sähköpostilla (restaurointi(a)ilmavoimamuseo.fi) tai puhelimitse numerosta 040 822 1462. Jos haluat varata simulaattorilennätystä muuksi ajankohdaksi kuin lauantaiksi, lennätystä ryhmällesi tai tuntia pidemmän ajan, soitathan meille!

Lennon voi ostaa kaverille myös lahjakortilla, joita saa Ilmavoimamuseon lipunmyynnistä tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen jenni.siik(a)ilmavoimamuseo.fi.

Messerschmitt-simulaattorin ohjaamo-osan ja varusteet on lahjoittanut Ilmailumuseoyhdistys ry. Ilmailumuseoyhdistyksen yhteistyökumppaneina hankkeen toteuttamiseksi ovat olleet: Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Urlus-säätiö, Virtuaalilentäjät – Virtual Pilots ry sekä Suomen Sotahistoriallinen Seura SSHS ry. Simulaattori on koottu yhteistyössä Suomen Ilmavoimamuseon, Ilmailumuseoyhdistyksen ja Virtuaalilentäjien kanssa.