Messerschmitt Bf 109 -simulaattori

Simulaattorilennätyksiä on järjestetty tammikuusta 2012 alkaen. Lentopäiviä ovat lauantait. Tarjolla on tunnin (70 euroa) ja puolen tunnin aikoja (40 euroa), jotka tulee varata etukäteen sähköisen ajanvaraussysteemin kautta.

Laite on sijoitettu museon näyttelyhallin takaosaan erilliseen pimennettyyn tilaan. Se on rakennettu vanerista ja on lähes kaikilta osiltaan oikean Messerschmitt Bf 109 -lentokoneen ohjaamon kaltainen: ohjainlaitteet, mittarit ja kytkimet ovat oikeilla paikoillaan.

simu1

Laitetta käyttää kaksi tietokonetta, joista toinen ohjaa mittaristoa ja toinen simulaattoriohjelmaa. Kolme videotykkiä heijastaa visuaalin kuvan kolmelle kankaalle. Näkökenttä on 270°.

simu3

Yksi henkilö kerrallaan voi olla ”lentämässä” ja museon avustava operaattori on kaiken aikaa läsnä valvomassa tietokoneita ja lentäjän tukena. Asiakkaan valittavissa on useita erilaisia lentotehtäviä mieltymysten ja taidon mukaan.

simu4

Lisätietoja simulaattorilennätyksistä saa museon konservoinnista sähköpostilla korjaamo.k-sim(at)kolumbus.fi tai puhelimitse numeroista  040 822 1462. Lennot muina aikoina, ryhmätapahtumat sekä tuntia pidemmät ajat varataan myös soittamalla. Simulaattorilennosta annetaan diplomi. Lennon voi ostaa kaverille myös lahjakortilla, joita saa ilmailumuseon lipunmyynnistä.

Mersu -simulaattorin ohjaamo-osan ja varusteet on lahjoittanut Ilmailumuseoyhdistys ry. Ilmailumuseoyhdistyksen yhteistyökumppaneina hankkeen toteuttamiseksi ovat olleet: Maanpuolustuksen kannatussäätiö, Urlus-säätiö, Virtuaalilentäjät – Virtual Pilots ry sekä Suomen Sotahistoriallinen Seura SSHS ry. Simulaattori on koottu yhteistyössä Keski-Suomen Ilmailumuseon, Ilmailumuseoyhdistyksen ja Virtuaalilentäjien kanssa.