Taskukello, jonka kellotaulu on sulanut. Pinta on kuplinut, mutta viisari näkyy vielä selvästi.

Ohjaaja, kersantti Jouko Liinamaan kello Lapin sodan ajalta. Saksalaiset ampuivat alas hänen koneensa 23.10.1944.

Haluatko lahjoittaa?

Suomen Ilmavoimamuseon tallennusvastuualue kattaa Ilmavoimien historian ja perinteet. Suuri osa museoesineistämme on Sotamuseon omistuksessa. Kokoelmamme karttuu pääasiallisesti Ilmavoimien poistojen kautta, mutta myös yksityisten lahjoittajien ansiosta. Emme kartuta kokoelmaamme ostamalla esineitä keräilijöiltä.  Jos sinulla on Ilmavoimien historiaan liittyvää aineistoa (esineitä, arkistoaineistoa, valokuvia, tarvikkeita, lentokoneen osia), jotka olisit kiinnostunut lahjoittamaan museoon, ota yhteyttä kokoelmasta vastaavaan amanuenssiimme.

Käytämme aineiston vastaanottamisessa aina harkintaa. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi vastaanotamme lähinnä materiaalia, johon liittyvät hyvät konteksti- eli taustatiedot, joka sopii kokoelmapolitiikkaamme ja jollaista museon kokoelmasta ei entuudestaan löydy. Mitä enemmän tallennettavaan kohteeseen liittyy muistitietoa ja käyttöhistoriaan liittyviä kuvauksia, sitä suurempi sen museoarvo on.

Jos sinulla on valokuvia tai arkistoaineistoa, joista et halua luopua, mutta joiden arvelet kiinnostavan tutkijoita ja harrastajia, voimme myös digitoida aineistot käyttöömme. Tällöin saat säilyttää alkuperäiskappaleet itselläsi. Vastaanottotilanteessa allekirjoitamme lahjoitussopimuksen kahtena kappaleena, jolloin esineen tai valokuvan omistus- ja käyttöoikeus siirtyy museolle.

Pyydämme, ettei esineistöä lähetetä tai tuoda museoon, ennen kuin niiden lahjoituksesta on sovittu henkilökunnan kanssa.

Lisätietoja: amanuenssi Mikko Kylmälä (mikko.kylmala(a)ilmavoimamuseo.fi)