Susanna Vallius: Väinö Mikkola – Alppilentäjän elämä valokuvina ja esineinä

Suomen Ilmavoimamuseon julkaisuja 12
Livonia, Riika 2018
207 sivua, kuvitettu.

Kovat kannet, 24 x 21 cm.

ISBN 978-952-99989-4-4

VainoMikkola-Kirja-Kansi-300dpi-print_pieni

Väinö Mikkolan ilmailuntäyteinen elämä oli lyhyt mutta tapahtumarikas. Kuinka kouvolalainen nuorukainen päätyi merilentäjäksi maailmansodassa olevan Venäjän laivaston ilmavoimiin? Miten hänestä tuli myöhemmin ensimmäinen suomalainen sotilaslentäjä? Ja mitä tapahtui vuonna 1920 Alpeilla, missä hän kahden lentäjäkollegansa kanssa menetti traagisesti henkensä Savoia S.9 -lentoveneiden siirtolennolla Italiasta Suomeen?

Väinö Mikkola -Alppilentäjän elämä valokuvina ja esineinä kertoo sadan vuoden takaisen tarinan tukeutumalla Mikkolan henkilökohtaiseen aineistoon sekä lukuisiin aikalaislähteisiin.

Kirjoittaja Susanna Vallius (FM) on Suomen Ilmavoimamuseon museolehtori ja museologian tohtoriopiskelija.