Merkittävä valokuva-albumilahjoitus museolle

Museo sai tiistaina 24.2.2009 lahjoituksena valokuva-albumin, joka sisälsi historiallisia kuvia suomalaisen purjelentotoiminnan alkutaipaleelta. Lahjoitus on erittäin poikkeuksellinen, tiettävästi ensimmäisen kerran internetin keskustelupalstalla päätettiin kollektiivisesti varmistaa historiallisen materiaalin säilyminen tuleville polville ostamalla kaupan ollut albumi yhteisin varoin ja lahjoittamalla se museon ”turvaan”. Ks keskustelu FlightForum.fi:ltä.

albumi

Lahjoitukseen osallistuvat:
Jämin Ilmailijat / Taneli Äikäs                Jaakko Kuusisto
Esa Ahola                                                  Jukka Nisula
Irene Boberg                                             Seppo Pietikäinen
Ali Hiltunen                                                Risto Sillanpää
Jouni Laukkanen                                     Olle Sälgmark
Kauko Lehtinen                                        Arne Wallen
Olli Luoma                                                 Ilkka Toivanen
Markku Koivurova                                     Risto Suomi
Matti T. Koskinen
Martti Kujansuu

FlightForum.fi – keskustelupalstan jäsenten puolesta albumin luovutti museolle Ilkka Toivanen. Museo kiittää kaikkia keskusteluun ja kansion hankintaan osallistuneita keskustelijoita.

Albumi on skannattu ja siitä on tehty sähköisesti selailtava näköiskappale, jotta alkuperäinen todellakin säilyy tulevienkin polvien tutkijoiden käytettäväksi. Näköiskappale on selattavaissa museon kotisivuilla niin kauan kuin kiinnostusta albumiin riittää. Sen jälkeen sitä voi selata museon koneilla paikan päällä Tikkakoskella.

Vaatimaton kiitos

Museonjohtaja luovuttaa vaatimattomana kiitoksena kunniakirjan Ilkka Toivaselle ja FlightForum.fi:n keskustelijoille. Säätiön hallitusta edusti Pertti Virtanen.